Panum Instituttet

Bygningen, Panum Instituttet, blev opført i perioden 1974-86 og er opkaldt efter professor i fysiologi, Peter Ludvig Panum (1820-85). Denne mastodont af en betonklods rummer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Københavns Tandlægeskole samt Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere.

 – Dit andet hjem

Panum ligger på Nørrebro i en trekant afgrænset af Tagensvej, Blegdamsvej og Nørre Allé. Hvis du vil tage en taxa skal du sige at du til den fashionable adresse Blegdamsvej 3C, 2200 Købehavn N. Hvis du hellere vil tage bussen kan du tage linierne 42, 43, 184, 185, 3A, 6A, 173E, 150S, 865. Kommer du ind med 4-toget skal du stå af på Nørreport St. eller Nordhavn St.

Undervisningslokaler

Der er masser af plads på Panum, omkring 100.000 m2 og det kan være ret så svært at finde rundt, især i begyndelsen. For at undgå for megen faren vild i den første tid, kommer her en lille guide til det sindrige nummersystem lokalerne angives efter:

Hvis man fx skal finde lokale 9.2.1, er idéen at første nummer refererer til hvilken bygning der er tale om, dvs. bygning 9. Næste nummer angiver etagenummer, altså 2. sal i dette tilfælde. 1 betyder bare lokale 1.  Det skal lige nævnes at etagen i gadeplan benævnes 01, mens P-kælderen ligger på etage 02, dvs. under jorden. Vandregangen ligger på etage 1.

På etage 1 ligger auditorierne, der ligesom bygningen selv, er opkaldt efter store danske koryfæer indenfor lægevidenskab: Det store Lundsgaard, samt de lidt mindre Dam, Hannover og Haderup.  Der ligger yderligere tre auditorier i Teilumbygningen som ligger på samme grund som Rigshospitalet. Der findes en tunnel fra Panum til Rigshospitalet og dermed Teilum. Ydermere skal det nævnes at etage 1 også gemmer på de meget spændende mikro- og makroskopisk studiesal foruden laboratorier, øvelseslokaler og Tør Studiesal.

På anden etage findes mindre lokaler til holdundervisning samt pladser til selvstudie og læsegrupper.

Panum Tårnet (Mærsk Tårnet)

“Opførelsen af det nye forskerhus starter i 2012 og forventes at være færdigt i 2015.”

Det blev ikke helt 2015, men den 18. januar 2017 indviede Dronning Margrethe II Mærsk Tårnet.

Tårnet er opført som et internationalt center for forskning og undervisning i sundhed og livstilssygdomme. Det samlede areal for bygningen er hele 42.700 kvadratmeter.

I tårnet findes – særligt relevant for studerende; en masse undervisningslokaler, auditorier og læsepladser. Herudover den nye, flotte kantine og en stor cykelkælder med tilhørende bade.

15. etage er indrettet som en udsigtsplatform – og er åben for alle der har lyst til at se Tårnet, og resten af København!

 

Servicefunktioner

De vigtigste servicefunktioner ligger i Panum Tårnet, men der findes også en del på første etage af ‘gamle’ Panum. Her finder du den gamle kantine (satellitkantinen) hvor man kan købe lidt lækkert eller bare nyde sin medbragte madpakke.

Lige når du kommer ind af hovedindgangen fra Blegdamsvej finder man ‘Informationen’, hvor der sidder 3 meget rare mennesker, lidt på skift, som kan hjælpe med næsten alt man kunne bruge hjælp til. Oppe på vandregangen, af det gamle Panum, finder man Studieservicecentret (SSC) samt Studievejledningen, som altid er klar på at hjælpe med alle studierelevante spørgsmål.

 

Sjov og hygge

Et studie er ikke kun at sidde og studere på biblioteket. Der skal også være plads til hygge og socialt samvær. Der er rig mulighed for at excellere i disse discipliner i Studenterklubben, der ligger på etage 01 lige til venstre for hovedindgangen ved Blegdamsvej. Her afholdes fredagsbarer og fester. I hverdagene kan få en velfortjent pause fra bøgerne med en kop GRATIS kaffe, et hav af forskellige brætspil og bordtennis.

Studenterhuset er en særskilt bygning der ligger overfor Panum ud til Nørre Allé. Her findes yderligere læsepladser samt basisgruppernes kontorer, fx MOK – MedicinerOrganisationernesKommunikationsorgan.